Zelfvertrouwen opbouwen: alvast een confrontatievraag!

No one will believe in you, unless you do

no one will believe in you unless you do (zelfvertrouwen)Vind je deze té confronterend? Of denk je: “inderdaad: hoe kan ik nu van anderen vragen dat ze in mij geloven als ik het zelf niet doe?”

Voel je zelf ook aan dat zelfvertrouwen je een extra kracht geeft? Dat zelfvertrouwen je verder brengt in je eigen leven? Heb je soms het gevoel dat je zelfvertrouwen mist? Dan heb ik in ieder geval 1 SUPERpositieve boodschap voor je: ALLES wat je nodig hebt, zit reeds in jezelf!

Tijdens mijn periode als medewerker aan een missverkiezing, hoorde ik bij de preselecties constant als reden om aan een missverkiezing mee te doen: “om mijn zelfvertrouwen op te krikken”. Dat intrigeerde mij enorm en ongeveer een jaar geleden ben ik dan begonnen met het zoeken naar antwoorden op zelfvertrouwensvragen, ben ik op zoek gegaan naar het “product” zelfvertrouwen.

Het werd een zoektocht die nog altijd bezig is en één ding is mij alvast duidelijk geworden: het is een eenvoudig woord dat een ENORM brede lading dekt. Hoe meer ik leerde en hoe meer antwoorden ik vond, hoe meer ik ontdekte dat er nog zoveel meer te leren was hierover. Wat mij ook snel duidelijk werd: als iemand zegt: “ik heb geen zelfvertrouwen”, dan kan dat 101 mogelijke oorzaken hebben of het gevolg zijn van 101 levenssituaties. Zelfvertrouwen bevat dus voor een groot stuk ook een puur individueel persoonlijke factor! En waar ik ook mee geconfronteerd werd: niet alleen kandidates van een missverkiezing “missen” zelfvertrouwen …

Na dus bijna een jaar, heb ik toch al een vrij grote rugzak met informatie en inzichten gevuld en ook al leer ik nog elke dag bij: er wordt een structuur zichtbaar, er zijn duidelijke inzichten die zich aftekenen. En die/dat ga ik de komende weken en maanden met je delen.

Zoals hierboven al aangehaald: zelfvertrouwen bevat een grote persoonlijke factor. Hierdoor zullen sommige inzichten en “tools” op jouw specifieke “zelfvertrouwenssituatie” van toepassing zijn, andere niet. Sommige inzichten en “tools” zullen je dus vooruithelpen, andere zullen gewoon niet werken. Test het gewoon voor jezelf uit want wat werkt of niet werkt, wordt volledig bepaald door twee factoren:

  1. Of het van toepassing is op jouw specifieke situatie
  2. Of je ACTIE onderneemt om het te proberen. Gewoon hier af en toe iets lezen, zorgt ervoor dat je meer te weten komt maar het gaat pas echt voor je werken als je er ook iets mee DOET! Kennis zonder ACTIE = dode letter! Kennis wordt kracht door ACTIE!

Ik wil je via deze site, via een trainingsmoment of via een persoonlijk coachinggesprek graag inspireren naar het ontdekken van JOUW eigen kracht, JOUW eigen zelfvertrouwen want vraag jezelf eens af: hoe zou je leven eruit zien als je elke dag opstaat met de juiste dosis zelfvertrouwen?

Mag ik jouw gids zijn op de reis naar je krachtiger ik aan de overkant van het zelfvertrouwensravijn?

Positieve en inspirerende groet!

Guy

Wil je het nog even laten inwerken?

Nalezen? Of liever luisteren? Hieronder kun je het bovenstaande gewoon als minipodcast beluisteren.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *