Waarom doe ik wat ik doe?

 

“Waarom doen we wat we doen?” Als je nu de rest van de komende uren vrij hebt, dan is dit best een pittige vraag die heel wat inzichten en inspiratie kan opleveren. Kan ik dus zeker aanbevelen om af en toe eens te doen.

Aangezien je hier nu op deze site zit en hebt doorgeklikt op dit kopje, is de kans groot dat je eigenlijk het antwoord op iets anders hoopt te vinden hier. Waarschijnlijk wil je gewoon weten waarom ik doe wat ik doe, waarom deze site bestaat en wat je ermee kunt doen.

Wel, in deze tijden is GOEIE communicatie meer dan ooit van levensbelang. Daar horen ook veel presentaties bij. En ik zie presentaties ook zeer breed: wanneer je iemand ontmoet dan presenteer je eigenlijk jezelf, ook tijdens sollicitatiegesprekken is dit tegenwoordig MEER dan actueel. Aan de andere kant loopt dit natuurlijk ook door tot de alom bekende presentatievormen zoals podiumpresentaties op festivals of de “klassieke” bedrijfspresentaties.

Ook in mijn job maak ik regelmatig een presentatie mee en dikwijls vind ik presentaties een echte lijdensweg en tegelijk pure tijdverspilling voor iedereen die erbij betrokken is. Het klinkt hard maar sommige presentaties kunnen gewoon vervangen worden door een goedgemikte e-mail en dat kan niet de bedoeling zijn van al die moeite (en kosten soms). Die lijdensweg slaat ook op het publiek dat als enige voordeel heeft dat het meester wordt in het zestigtallig stelsel om exact te kunnen uitrekenen hoeveel minuten het nog duurt eer ze terug vrij zijn. Maar die lijdensweg slaat ook op de presentator die een ongeïnteresseerd publiek aanvoelt en zelf ook staat te trillen op zijn benen m.a.w. ook staat af te zien dat het weerom niet mooi meer is.  Is dat geen zonde? Is het niet bijzonder jammer dat een presentatie waar moeite en kosten in gestopt zijn, gewoon een negatieve belevenis wordt voor iedereen? Zou het niet beter zijn om elkaar te helpen er voor iedereen een leuke belevenis van te maken?

Het is in dat laatste dat ik geloof: een presentatie die leuk is voor het publiek en een presentator die niet al dagen van te voren met een omgekeerde of verstrengelde maag zit. Dit is mijn droom van een goede presentatie: een presentator die zijn publiek op een leuke manier inspireert, die op een leuke manier de dingen brengt (en onderzoek bewijst dat het rendement daarvan ook nog eens beter is ook!) en die ook zelf op een comfortabele manier zijn inzichten en inspiratie kan overbrengen zonder te moeten vechten met zijn onderbewuste angsten en zenuwen. Een presentator die gewoon opkomt in volle authenticiteit, met volle goesting en tegen zichzelf kan zeggen: dit wordt een topavond voor mij en mijn publiek want “ik sta in mijn kracht”.

Dit is dan ook mijn ultieme doel en mijn waarom van dit project: het publiek een leuke ervaring te bieden en de presentators die dit moeten realiseren te begeleiden van gebeurtenissen waar ze tegen opzien naar gebeurtenissen waar ze vol enthousiasme naar uitkijken en waarop ze ook maximaal vanuit zichzelf en in volle comfort en interne rust hun ding kunnen doen. Dit is een win-win voor iedereen.

Of je nu publiek of presentator bent, ik wens je veel leuke droompresentaties toe.

Positieve en inspirerende groet,

 

Guy

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *