Wie?

Guy presentatie
(c) Sophie Verleene

Misschien ben je nieuwsgierig wie ik ben?

Wil je weten of ik wel een betrouwbare bron van waardevolle informatie voor jou kan zijn? Geen probleem! Ik doe mijn best om een duidelijk verhaal hier neer te zetten. Heb je toch nog vragen? Onderaan elke pagina staat er een linkje om mij een mail te sturen. Je kunt ook op een of meerdere socialmediaknoppen klikken om op die manier met mij te verbinden. Doe gerust wat jou het leukst lijkt.

Ok, wie ben ik? Mijn hoofdberoep is eigenlijk zaakvoerder van een elektronicawinkel (www.vael.com in Sint-Niklaas) waar we alles verkopen van de kleinste onderdelen tot complete computers maar ook geluids-, licht- en lasershows. Belangrijk is hier voor mij de service: kan ik zelf klanten helpen als er problemen zijn en het is elektronica, dan doe ik het. Anders niet. We zijn geen dozenverkoper bij Alfa Parts – Vael.

Daarnaast sta ik hobbymatig al een aantal jaren op een (festival-)podium en zat ik ook in de finale van “Fame”, de vroegere talentenjacht van Free Record Shop. Mensen kwamen mij afloop dikwijls spontaan zeggen hoe goed ik het deed en dat is gewoon leuk. Probleem was: ik wist niet WAAROM het goed was wat ik deed en op den duur zorgt dat toch wel voor wat druk: wat als je iets verandert en plots is het niet meer goed? Ik wou er dus alles van weten en ben toen begonnen met heel wat informatie te verzamelen, ben werkelijk als een spons van iedereen gaan absorberen, heb workshops, seminars, cursussen, coachings, … gevolgd en ook veel bijgelezen.

Op den duur had ik een gereedschapskast vol superhandige tools maar het duurde tot de zomer van 2014 eer ik ze echt volledig kon inzetten en kon doorgeven om anderen te helpen. Naast het voltooien van mijn opleiding tot lichaamstaaltrainer en – coach aan het Centrum voor Lichaamstaal, volgde ik in 2014 ook nog een specifieke presentatiecoaching in Nederland en daar vielen echt alle stukjes van de puzzel in elkaar. Plots zag ik alles compleet in structuur en kon ik blindelings mijn gereedschapskast gaan gebruiken en dat was echt een openbaring. Men noemt dit ook wel eens het licht zien en het was een serieus fel licht! Dat was echt een heel krachtig gevoel en ook het doorzien van structuren, van de waaroms en daaroms, was een enorm stevige fundering van waaruit ik alles kon opbouwen en alles kon linken.

Het zien van het licht en structuren (mijn technische fundering) plus het heerlijke gevoel iemand zijn leven echt positief te kunnen veranderen, heeft bij mij een passie gecreƫerd om mensen structureel, duidelijk en krachtig te helpen. Ik heb tijdens seminars en coachings heel waardevolle inzichten en gereedschappen gekregen en ik weet welk fantastisch gevoel dit geeft, naast het belangrijke resultaat. Dit is zulk een fantastisch gevoel dat ik echt met iedereen wil delen en iedereen wil laten ervaren, wederom naast het resultaat natuurlijk.

Als je nu denkt dat het huis hier vol Oosterse symbolen en wierookstokjes staat en dat ik er een dagelijkse zweefsessie op nahoud: echt niet. Ik ben nog steeds een ingenieur elektronica en hou nog steeds van wiskundige bewijzen op papier maar ik heb ondertussen geleerd dat er veel meer in ons zit dan ons “rationeel brein”. Het is een andere manier van “bewijsvoering” maar van alle tools die ik ken en gebruik, heb ik echt wel bewijzen, bij anderen of mezelf, dat ze wel degelijk werken. En geloof me: als wiskundigeformuleman is dat een aangrijpende ervaring! Het was alsof ik al die tijd op een eiland had gezeten en ik plots het inzicht kreeg dat er nog een ganse wereld buiten dit eiland was en dat allemaal binnen mezelf! Fascinerend tot en met!

Ik heb mijn passie voorzichtig gevolgd (de wiskundige veiligheid) en ben dan in de nazomer van 2014 begonnen met op heel kleine schaal eens iemand hier en daar vooruit te helpen. En als je dan ziet dat ze werkelijk groeien door jouw hulp, dan geeft dat een fantastisch gevoel aan beide partijen. Dit is echt puur menselijke win-win! Toen heb ik beslist dit een stuk professioneler aan te pakken, de handrem op mijn passie los te zetten en het resultaat is dat ik eind 2014 gestart ben met mijn seminars en coachings. Alles stap voor stap. Allemaal heel flexibel ook want gericht op het individu of groep zijn/haar noden maar altijd met als rode draad: mensen helpen goeie presentaties te geven en er tegelijkertijd voor te zorgen dat ze zich goed voelen.

Ziezo, dit is mijn verhaal zo een beetje. Heb je zelf ook een verhaal dat je met mij wilt delen? Zit je ergens met een probleem of een uitdaging waarbij ik je zou kunnen helpen? Stuur me gerust een mailtje en ik kijk graag of ik je kan helpen en misschien kan ik op die manier zelfs ook nog iets leren van jou.

Op een positief gevoel en goeie presentaties!

Positieve groet,

Guy Westelinck

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *